Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolką szparagową i serem żółtym

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 200 g
por kawałek
jaja 3 szt
ogórek 0,5 szt
ser żółty 75 g
koperek
majonez 2 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolką szparagową i serem żółtym

Fasolkę ugotować, odcedzić i ostudzić. Wrzucić do miski.

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kostkę.

Ogórka obrać, pokroić w kosteczkę, lekko osączyć z wody i wrzucić z jajkami do fasolki.

Ser żółty pokroić w kostkę, pora drobno posiekać, wrzucić do pozostałych składników. Wymieszać. Dodać majonez, koperek, sól oraz pieprz i wymieszać.

Schłodzić w lodówce. Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.06.2014 20:52
pyszna sałatka
Malinka 05.06.2014 08:09
Zjadłabym taką z miłą chęcią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak