Sałatka z fasoli z suszonymi śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • czosnek

    3 ząbki
  • śliwki suszone

    10 szt.
  • olej roślinny

    1/3 szklanki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę i ciecierzycę osączyć na sicie, przełożyć do miski.
Suszone śliwki pokroić w drobną kostkę i dodać do fasoli. Natkę pietruszki posiekac drobno i również dodać do fasoli. Połączyć olej, ocet balsamiczny oraz czosnek przepuszczony przez praskę, wymieszać w szklance i wlać do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie wymieszać wszystkie składniki.
Można jeść samą lub podawać z pieczonym, grillowanym albo smażonym mięsem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 02.02.2012 10:56
palce lizać
caralajna 24.01.2012 18:53
nie w?tpi?, ?e smaczne.. szkoda ?e nie mog? je?? takich specja?ów, bo mog?abym po spo?yciu pod??czy? si? pod kuchenk? gazow? i ugotowa? 12 da? wigilijnych.. haha gdzie? ten text przeczyta?am i mnie rozbawi? szczer? prawdziwo?ci?
kriso 30.12.2011 20:47
pychota
kriso 30.12.2011 20:47
pychota
Barbara29 27.12.2011 17:42
Jest naprawdę rewelacyjna. Polecam!!!
treonina 26.12.2011 23:41
bardzo ciekawa kompozycja smakowa :-)
Karolcia12 26.12.2011 22:10
pewnie po tej sałatce nie źle boli brzuch
Mati13 26.12.2011 22:07
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat