Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli z czerwona kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola perłówka z puszki 30 dag
kapusta czerwona 1/4 główki
jajko ugotowane na twardo 2 szt
cebula czerwona
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
musztarda 1/2 łyżeczki
sól
cukier
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli z czerwona kapustą

Fasolę starannie odsączyć. Kapustę poszatkować jak najdrobniej, wrzucić do wrzątku, odcedzić, skropić sokiem z cytryny, starannie wymieszać, wystudzić. Cebulę obrać, posiekać jak najdrobniej. Połączyć musztardę i olej. Posolić do smaku, dodać szczyptę cukru, przyprawić pieprzem. Wymieszać: kapustę, fasolę, cebulę i natkę. Wlać sos, ponownie zamieszać. Sałatkę przykryć, na 45-60 minut odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak