Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 50 dag
pomidorki koktajlowe 25 dag
papryka żółta 1 szt
cebula 1 szt
koperek 1/2 pęczka

SOS

czosnek 3 ząbki
oliwa 3 lyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
cukier 1 lyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli szparagowej

Obraną i pokrojoną w kawałki fasole wrzucić do wrzątku, gotować ok 15 min, odcedzić i wystudzić. Pomidorki umyć, pokroić na ćwiartki. Cebulę obrać, posiekać. Paprykę umyć, przekroić, oczyścić z pestek, pokroić w drobną kostkę. Warzywa razem z fasolą wrzucić do salaterki.
Przygotować sos:
oliwę utrzeć z sokiem z cytryny, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem oraz cukrem. Sałatkę polać sosem, posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak