Sałatka z fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka fasoli czerwonej

    2
  • puszka kukurydzy

    1
  • sałata

    1/2 główki
  • por

    1
  • pomidor

    35 dag
  • olej

    5 łyżek
  • Mały słoiczek zielonych oliwek

    1
  • ocet winny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukaną sałatę porwać na kawałki. Następnie dodać fasolę i kukurydzę odsączoną z zalewy oraz pomidory pokrojone na ósemki. Potem dodać drobno pokrojonego pora. Wszystko dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu przygotować sos. Wlać olej, ocet winny i wrzucić posiekane oliwki. Całość doprawić do smaku. Sos można zmiksować. Następnie przygotowanym sosem polać sałatę. Jeśli do sałatki używamy oliwek bez papryki to można dodać szczyptę ostrej papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 08.08.2015 22:48
smaczna sałatka
alaaa 13.12.2013 21:40
będzie smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat