SAŁATKA Z FASOLI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka perłowa

    1 i 1/2 szklanki
  • ogórek kiszony

    1
  • jabłko

    1
  • cebula

    1
  • jagurt naturalny

    200 ml
  • ostra musztarda

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę moczymy dzień wcześniej. Zmieniamy wodę na świeżą i gotujemy do miękkości.
Ogórka kroimy w kostkę i odsączmy wode lekko. Cebulę drobniutko siekamy, jajko i jabłko ucieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy wszystko. Dodajemy wymieszamy jogurt z musztardą i przecierem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 29.12.2011 16:07
można by spróbować
kielcok1 18.11.2011 16:12
super
rakow2 15.04.2011 18:57
elegancka sałatka
Dorota71 15.09.2010 13:39
fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat