Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełki 1 garść
cebula 1/2 kg
natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
oliwa 3 łyżki
pestki dyni 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli

W lekko posolonej wodzie gotujemy fasolkę Jasiek. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę, a później podsmażamy ją na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę oraz fasolkę Jasiek mieszamy razem i dodajemy do tego kiełki, łuskane pestki dyni oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i mieszamy razem. Sałatkę kropimy oliwą i doprawiamy pieprzem oraz solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 22.02.2012 21:18
smaczne
pioge7 07.01.2012 18:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak