Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dzikim ryżem i kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3,5 łyżki (dziki)
woda 1,5 szkl
filet z kurczaka 1 szt
seler konserwowy 1 słoik
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 4 szt
majonez 3,5 łyżki
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dzikim ryżem i kurczakiem

1. Ryż przesypuję do garnka. Zalewam wodą. Wodę solę. Gotuję na małym ogniu około 30 minut, cały czas mieszając.

2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Kawałki mięsa smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem.

3. Kukurydzę i selera odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

4. Ryż, jajka, kukurydzę, seler oraz kurczaka przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Mieszam.

5. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.02.2016 10:59
wygląda bardzo ładnie i bardzo apetycznie
Franciszek 13.02.2016 00:23
pyszna sałatka
JulkaTomeczek 12.02.2016 22:39
Fajna sałatka
misia53 12.02.2016 22:23
odpowiada mi taka sałatka
IZABELA29 12.02.2016 20:05
lubie ten ryz bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak