Sałatka z dzikiego ryżu i grilowanego sandacza

Sałatka z dzikiego ryżu i grilowanego sandacza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet sandacz

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ryż dziki

    1/2 szkl
  • ryż basmati

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

  • oliwa

  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • papryka żółta

    1 szt
  • natka pietruszki

  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z sandacza bez ości posypujemy przyprawa do grilla i grillujemy . Ryże gotujemy studzimy .Do wymieszanych ryzy dodajemy pokrojony wygrillowany fiolet sandacza .dodajemy pokrojone .papryki i pomidora . Do oliwy dodajemy sok z cytryny sól ,pieprz mieszamy .Wlewamy do sałatki . Mieszamy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 08.12.2011 22:26
Baaaardzo kolorowa, super.
Ela11 24.10.2011 13:21
fajny przepis
adam1f 11.08.2011 15:12
super
gosia47-47 07.08.2011 09:13
fajna
iwa643 07.08.2011 06:31
Dodajemy natke pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat