Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 30 dag
kapusta pekińska 20 dag
por 1 szt
papryka 1 szt
pieczarki 10 dag
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Dynię obrać. Z dyni i papryki usunąć miąższ z nasionami, pokroić w słupki. Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojony w krążki por i posiekany czosnek, wsypać dynię z papryką, pokrojone pieczarki, dusić przez 7-8 minut
Krok 1 - Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej foto
2
Następnie dodać poszatkowaną kapustę, wymieszać, dusić przez kilka minut.
Krok 2 - Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej foto
3
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 3 - Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej foto
4
podawać na ciepło jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Sałatka z dyni, pieczarek i kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 02.04.2014 07:29
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak