Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej soczewicy z wędzonym twarogiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
ser wędzony solankowy 1/2 opakowania
pomidor 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej soczewicy z wędzonym twarogiem

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, uważając żeby się nie rozpadła.
Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Dodać do soczewicy razem z rozdrobnionym twarogiem. Przyprawić i polać octem z oliwą.
Wymieszać, a na wierzch posypać posiekany świeży szczypiorek.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.05.2016 23:00
Na pewno będzie pyszna ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak