sałatka z czerwonej kapusty, jarmużu i wędzonego łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    200 g
  • jarmuż

    kilka młodych liści
  • łosoś wędzony plastry

    20-30 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • ocet winny

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zetrzeć na tarce do szatkowania. Jarmuż umyć i odkroić łodyżkę, liście podrzeć na mniejsze kawałki. Łososia pokroić w paski.
W misce wymieszać warzywa, skropić oliwą, octem winnym białym lub sokiem z cytryny, posolić i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut do lodówki żeby zmiękły.
Warzywa rozłożyć na talerzu, poukładać rybę, posypać pieprzem. Gotowe, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 24.09.2014 07:14
Mniam, zdecydowanie moje smaki.
Pyszota 23.09.2014 21:05
super przepis
V_kuchareczka 23.09.2014 21:01
bardzo smaczna sałatka
cris04 23.09.2014 20:59
Pyszna kompozycja smaków
Mniam 23.09.2014 19:45
Dzisiaj miałam jarmuż na obiad, ale w innej postaci. Twoją sałatkę chętnie bym zjadła :)
Ania321 23.09.2014 18:43
bardzo apetyczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat