Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty - do słoika

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 3 kg
antonówki 1/2 kg
cebula czerwona 1/2 kg
papryka czerwona 2-3 duże
papryka żółta 1-2 duże
marchewka 2-3 średnie
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 1 szkl.
olej 1/2 szkl.
sól do smaku
kminek 2 łyżki
nasiona kopru do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty - do słoika

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić.
Cebuę pokroić dowolnie, wymieszać z kapustą.
Marchewkę grubo utrzeć i dodać do zasolonych warzyw.
Paprykę pokroić w kostkę lub paseczki.
Jabłka utrzeć grubo lub pokroić w drobną kostkę.
Do sałatki dodać kminek, pieprz i nasiona kopru.
Ocet zagotować z cukrem i olejem - gorącym zalać warzywa i wymieszać.
Odstawić na kilka godzin lub na noc.
Odstaną sałatką napełnić słoiki, uciskając zawartość, i zapasteryzować 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 11.09.2012 10:23
Ja również bardzo ją lubię.
angelika14 09.09.2012 14:53
muszę zrobić taką, bo dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak