Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    3 kg
  • cebula

    1 kg
  • Zalewa:

  • woda

    2 l.
  • ocet

    1\\2 szklanki
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i cebulę szatkujemy solimy i odstawiamy na dobę . Następnie robimy zalewę , do gotującej się zalewy wrzucamy kapustę z cebulą i gotujemy 40 minut , nakładamy do słoików , dodając po łyżce oliwy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

26.09.2011 23:46
muszę kiedyś taką sałatkę zrobić

IlonaAlbertos

26.09.2011 23:42
Nie robiłam jeszcze takiej.

Monika193

18.11.2010 11:41
bardzo dobra

ElizaT

18.11.2010 11:11
przepis na zdrowe jedzenie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat