Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • kiełbasa krakowska

    20 dkg
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • cebula

    1 szt
  • ocet winny

    1/3 szkl
  • olej

    6 łyżek
  • rosół

    1/3 szkl
  • cukier

    1/2 łyzeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z czerwonej kapusty foto
Kapustę drobno poszatkować w cienkie paski
Krok 2 - Sałatka z czerwonej kapusty foto
Boczek pokroić w kosteczkę
Krok 3 - Sałatka z czerwonej kapusty foto
Kiełbasę pokroić w paski. Cebulę przekroić na pół i pokroić w krążki.Pokrojony boczek wrzucić na suchą patelnię, wysmażyć na złotobrązowy kolor. Skwarki wyjąć na talerz. Na wytopiony tłuszcz z boczku wrzucić cebulę, smażyć kilka minut, wlać rosół , ocet, podgrzać . Doprawić solą pieprzem i cukrem do smaku. Na końcu dodać olej , wymieszać . Do miski przełożyć kapustę , dodać skwarki, kiełbasę , przemieszać. Zalać gorącym sosem z patelni. , wymieszać i odstawić na około 30 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

22.04.2016 11:40
dobra surówka

Wacław

22.04.2016 09:40
pyszna do II dania :-)

Iwusia

21.04.2016 23:51
lubię taką do obiadku

pestka

21.04.2016 20:43
smaczna surówka

Łukasz15

21.04.2016 20:08
Bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat