Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    10 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    1 łyżka
  • kapusta czerwona

    75 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i bardzo drobno poszatkować, następnie wrzucić ją do garnka, zalać odrobina wody i gotować do miękkości. Po zagotowaniu należy odlać od niej sok, odcisnąć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do wytopienia tłuszczu. Cebulkę należy obrać z łupin i posiekać dość drobno. Kapustę wymieszać z boczkiem i cebulą, następnie doprawić do smaku cukrem, octem, solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 08.05.2015 12:50
taką właśnie lubię
Wafelek2601 27.08.2013 19:33
Smaczny dodatek do obiadu
pestka 28.06.2013 14:17
bardzo dobry dodatek do obiadu
IKrakowianka 01.04.2013 20:29
smaczna propozycja
Katarzyna/kate1980 03.06.2012 21:50
super
Zoso 22.05.2012 22:16
fajny dodatek
aginaa 22.02.2012 14:07
pyszna
Misia90 31.07.2011 08:53
fajne
szajba2 21.04.2011 13:49
taką sałatkę lubię
Barbara55 06.03.2011 15:47
fajna sałatka bo z fajnych składników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat