Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
cebula 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
kapusta czerwona 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę oczyścić i bardzo drobno poszatkować, następnie wrzucić ją do garnka, zalać odrobina wody i gotować do miękkości. Po zagotowaniu należy odlać od niej sok, odcisnąć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do wytopienia tłuszczu. Cebulkę należy obrać z łupin i posiekać dość drobno. Kapustę wymieszać z boczkiem i cebulą, następnie doprawić do smaku cukrem, octem, solą i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 08.05.2015 12:50
taką właśnie lubię
Wafelek2601 27.08.2013 19:33
Smaczny dodatek do obiadu
pestka 28.06.2013 14:17
bardzo dobry dodatek do obiadu
IKrakowianka 01.04.2013 20:29
smaczna propozycja
Katarzyna/kate1980 03.06.2012 21:50
super
Zoso 22.05.2012 22:16
fajny dodatek
aginaa 22.02.2012 14:07
pyszna
Misia90 31.07.2011 08:53
fajne
szajba2 21.04.2011 13:49
taką sałatkę lubię
Barbara55 06.03.2011 15:47
fajna sałatka bo z fajnych składników
kielcok1 12.02.2011 15:39
czerwoną kapustę bardzo lubię
Iwusia 04.07.2010 10:21
zapowiada się smacznie :)
mela12 30.06.2010 14:58
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak