Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
nektaryna 1
miód 3 łyżki
ocet winny 3 łyzki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać szklanką wody i dusić pół godziny. Dodać miód i ocet, lekko posolić i popieprzyć.Wymiszać.
Krok 1 - Sałatka z czerwonej kapusty foto
2
Nektarynę umyć, pokroić w kostkę i dodać do kapusty.
Krok 2 - Sałatka z czerwonej kapusty foto
3
Całość dusić pod przykryciem do miękkości. Kapusta jest smaczna zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Krok 3 - Sałatka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.11.2012 08:54
Pyszna ta sałatka
Seba 30.10.2012 08:02
pycha
Katarzyna/kate1980 12.09.2012 21:19
uwielbiam czerwoną kapustę
Katarzyna40 11.09.2012 22:37
uwielbiam do obiadu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak