Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • zielona część pora

    1 łodyga
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    1/2 szklanki
  • kapusta czerwona

    1/2 głowki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę dokłądnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przegładamy do rozdrabniacza i rozdrabniamy na małe kawałki. Można ją również zetrzeć na tarce.
Cebulę i pora bardzo drobno kroimy. Dodajemy do kapusty. Przekłądamy majonez i doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzrzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

12.02.2014 19:31
Pod mój smak.

Pietruszka

05.09.2012 21:54
super

Justyna87

05.09.2012 21:36
super sałatka, do wiekszosci potraw pasuje

gosia1988

05.09.2012 21:22
lubię takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat