Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Sałatka z czerwonej kapusty - idealny dodatek do obiadu, nie tylko do mięsiwa.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta czerwona

    0.5 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • ocet winny

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, gotujemy al dente (w ilości wody, która jedynie przykryje kapustę) razem z liściem laurowym, zielem angielskim i octem, odcedzamy, studzimy i wrzucamy do miski.

Cebulę kroimy w drobną kostkę, przelewamy wrzątkiem na sicie, dodajemy do kapusty. Dorzucamy do nich starte na grubych oczkach jabłko, jogurt, majonez, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Można ewentualnie dolać jeszcze odrobinę octu.

Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat