Sałatka z czerwonej kapusty

Sałatka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kapusta czerwona

    5 kg około
  • cebula

    6 sztuk
  • jabłka

    6 sztuk

zalewa

  • woda

    3 litry
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • olej

    1/2 szklanki
  • cukier

    12 łyżek
  • sól

    4 łyżki
  • pieprz

    1 łyżka ziaren
  • ziele angielskie całe

    1/2 łyżki
  • liść laurowy

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i sparzyć, następnie dobrze odcedzić z wody.
Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę pokroic w piórka.
W dużym garnku zagotować wodę, dodać do niej ocet, olej i przyprawy, następnie do gorącej zalewy dodać kapustę, jabłka i cebulę,wymieszać i gotować wszystko razem 5 minut.
Sałatkę przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować słoiki jeszcze 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

30.10.2015 08:40
lubie taką kapustę i często robię z roznymi dodatkami

norweska20

30.10.2015 01:08
zawsze mile widziana

jagoda5913

30.10.2015 01:02
dobra sałata

Iwusia

29.10.2015 23:09
lubie takie suróweczki

Rogalik

29.10.2015 22:17
smaczna sałatka

IKrakowianka

29.10.2015 22:12
bardzo lubię taką kapustę

Wafelek2601

29.10.2015 21:54
Świetna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat