Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną porzeczką i serem wędzonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 sałata rzymska mini
1 czerwona cebula
•garść czerwonych porzeczek
50 g sera wędzonego
1 łyżeczka siemienia lnianego
sok z połowy pomarańczy
2 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną porzeczką i serem wędzonym

Sałatę myjemy i kroimy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej oczyszczone porzeczki, starty na najgrubszych oczkach ser, pokrojoną w piórka cebulę i siemię lniane. Do słoiczka wlewamy sok z pomarańczy, oliwę i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem, zamykamy i energicznie mieszamy. Do sałatki dodajemy sos, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.08.2017 08:05
Lubię takie oryginalne połączenia. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak