Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • jabłka

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    1/2 opakowanie
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
  • jogurt naturalny

    2 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Następnie przesypujemy do dużej miski. Czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy w zimnej wodzie. Dodajemy do kapusty pekińskiej.
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy jego ziarna. Kroimy w średniej wielkości kostkę. Jabłko obieramy i oczyszczamy, kroimy w małą kostkę.
Na koniec składniki posypujemy suszoną żurawiną i polewamy jogurtem naturalnym.
Doprawiamy do smaku solą i pieprze i dokładnie mieszamy.
Chłodzimy przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 19.12.2016 12:44
Takiego zestawu jeszcze nie jadłam. Gratuluje pomysłu.
Aneta41 08.12.2015 11:30
Smaki mojego dziecka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat