Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

  • chili Prymat

  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • por

  • kukurydza

    0,5 puszki
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę z puszki wlewam na sito i dokładnie przepłukuję wodą - wsypuję do miski. Wodę z kukurydzy odcedzam a kukurydzę wraz z tuńczykiem wsypuję do miski. Ogórka kroję w drobną kostkę i dorzucam do reszty.Pora myję,i kroję w cienkie pół talarki - dodaję do miski. Całość mieszam z majonezem i jogurtem i doprawiam do smaku wg uznania. Dodaję szczyptę chili aby sałatka nabrała pikantnego smaku. Sałatka dobrze smakuje ze szczypiorkiem, jednak tym razem go nie użyłam bo nie miałam pod ręką :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 31.08.2012 06:49
super sałątka, wypróbuje
Laila2786 14.08.2012 08:43
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat