Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
sól
pieprz
chili Prymat
ogórek kiszony 3 sztuki
por
kukurydza 0,5 puszki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem

Fasolę z puszki wlewam na sito i dokładnie przepłukuję wodą - wsypuję do miski. Wodę z kukurydzy odcedzam a kukurydzę wraz z tuńczykiem wsypuję do miski. Ogórka kroję w drobną kostkę i dorzucam do reszty.Pora myję,i kroję w cienkie pół talarki - dodaję do miski. Całość mieszam z majonezem i jogurtem i doprawiam do smaku wg uznania. Dodaję szczyptę chili aby sałatka nabrała pikantnego smaku. Sałatka dobrze smakuje ze szczypiorkiem, jednak tym razem go nie użyłam bo nie miałam pod ręką :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 31.08.2012 06:49
super sałątka, wypróbuje
Laila2786 14.08.2012 08:43
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak