Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolą i jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona 1/2 puszka
kukurydza marynowana 1/2 szkl
groszek konserwowy 1/2 szkl
ziemniaki 2 szt
marchewki 2 szt
ogórki kiszone 3 szt
cebula 1 szt
jogurt grecki 1/2 szkl
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
chrzan tarty 1/2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolą i jajkami

Marchewki i ziemniaki ugotować, odcedzić, ostudzić. Jajka, ogórki, ziemniaki, marchew pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę, groszek i fasolę osączyć z zalewy. Jogurt wymieszać z musztardą, oliwą, cukrem i chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do miski, wlać jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 02.01.2014 12:07
smaczna sałatka
IlonaAlbertos 16.11.2013 19:57
Smakowita.
olkaaa 15.07.2013 07:49
zapowiada się smakowicie
Iwusia 24.11.2012 23:25
bardzo smakowita
Katarzyna59 11.11.2012 16:23
smaczna
agnieszkalider 29.10.2012 09:14
Pyszności
Betka 25.08.2012 10:37
rewelacja;)
magdziorka6 10.08.2012 19:35
napewno bardzo smaczna
Aneta41 14.06.2012 12:38
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak