Sałatka z czarnym ryżem i kalafiorem

Sałatka z czarnym ryżem i kalafiorem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż czarny

    250 g
  • kalafior

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w osolonej wodzie ( ok. 20 minut) , odcedzić i ostudzić.
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonym wrzątku ( 5-10 minut). Kalafior nie powinien być rozgotowany. Następnie zrumienić go na maśle. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w większą kostkę. Kukurydze z puszki odcedzić na sitku.
Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać, doprawić sola, pieprzem i polać oliwa z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

07.03.2015 11:15
mniam smakowita

Wiesława1

08.12.2014 11:03
świetnie wygląda

Wacław

08.12.2014 10:59
ładna i pyszna sałatka :-)

Grazyna0211

08.12.2014 10:33
ładnie się prezentuje

berys18

08.12.2014 09:25
wygląda bardzo ładnie i bardzo smacznie

RenataZ-et

07.12.2014 22:56
wygląda super

luna76

07.12.2014 19:23
interesujący przepis :)

norweska20

07.12.2014 19:05
zaintrygował mnie ten czarny ryż...efektownie

zabcia117

07.12.2014 17:51
Ciekawie wygląda

Renata9

07.12.2014 17:51
na pewno pyszna sałatka i zdrowa :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat