Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czarnym ryżem i kalafiorem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż czarny 250 g
kalafior 1 szt
pomidory 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czarnym ryżem i kalafiorem

Ryż ugotować w osolonej wodzie ( ok. 20 minut) , odcedzić i ostudzić.
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonym wrzątku ( 5-10 minut). Kalafior nie powinien być rozgotowany. Następnie zrumienić go na maśle. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w większą kostkę. Kukurydze z puszki odcedzić na sitku.
Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać, doprawić sola, pieprzem i polać oliwa z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.03.2015 11:15
mniam smakowita
Wiesława1 08.12.2014 11:03
świetnie wygląda
Wacław 08.12.2014 10:59
ładna i pyszna sałatka :-)
Grazyna0211 08.12.2014 10:33
ładnie się prezentuje
berys18 08.12.2014 09:25
wygląda bardzo ładnie i bardzo smacznie
RenataZ-et 07.12.2014 22:56
wygląda super
luna76 07.12.2014 19:23
interesujący przepis :)
norweska20 07.12.2014 19:05
zaintrygował mnie ten czarny ryż...efektownie
zabcia117 07.12.2014 17:51
Ciekawie wygląda
Renata9 07.12.2014 17:51
na pewno pyszna sałatka i zdrowa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak