Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ciecierzycy z pieczonym indykiem Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Sałatka tego typu to świetna propozycja na śniadanie, kolację lub gdy zwyczajnie jesteśmy głodni. Musztarda świetnie sprawdzi się jako składnik sosu i podkreśli jej smak.

Składniki:

składniki główne:

ciecierzyca konserwowa, bez zalewy 1 puszka
cebula biała 1 sztuka
mozzarella w kulce 1 sztuka
udziec z indyka 300 gramów
papryka czerwona 1 sztuka
świeża natka pietruszki 4 łyżki
pomidory suszone 6 sztuk
czarny sezam 1 łyżeczka

sos:

Musztarda czosnkowa Prymat 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 3 szczypty
Sól himalajska Prymat w młynku 4 szczypty
cukier 2 szczypty
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 szczypty
olej rzepakowy 4 łyżki

Porada

Natkę dajemy świeżą. Udziec z indyka pieczony ale można dać gotowany.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ciecierzycy z pieczonym indykiem Zewy

Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do miski.
Paprykę, cebulę, pomidory, mozzarellę i indyka pokroić.
Dorzucić do ciecierzycy.
Potem dodać natkę i sezam.
Składniki sosu dokładnie wymieszać i dodać do miski.
Sałatkę wymieszać i odstawić na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak