Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki główne:
-
ciecierzyca konserwowa, bez zalewy
1 puszka -
cebula biała
1 sztuka -
mozzarella w kulce
1 sztuka -
udziec z indyka
300 gramów -
papryka czerwona
1 sztuka -
świeża natka pietruszki
4 łyżki -
pomidory suszone
6 sztuk -
czarny sezam
1 łyżeczka
sos:
-
Musztarda czosnkowa Prymat
2 łyżki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
3 szczypty -
Sól himalajska Prymat w młynku
4 szczypty -
cukier
2 szczypty -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
2 szczypty -
olej rzepakowy
4 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z ciecierzycy z pieczonym indykiem Zewy
Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do miski.
Paprykę, cebulę, pomidory, mozzarellę i indyka pokroić.
Dorzucić do ciecierzycy.
Potem dodać natkę i sezam.
Składniki sosu dokładnie wymieszać i dodać do miski.
Sałatkę wymieszać i odstawić na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły.
Natkę dajemy świeżą. Udziec z indyka pieczony ale można dać gotowany.![]()
Komentarze (0)