Sałatka z ciecierzycy z pieczonym indykiem Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Sałatka tego typu to świetna propozycja na śniadanie, kolację lub gdy zwyczajnie jesteśmy głodni. Musztarda świetnie sprawdzi się jako składnik sosu i podkreśli jej smak.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki główne:

  • ciecierzyca konserwowa, bez zalewy

    1 puszka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • udziec z indyka

    300 gramów
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • świeża natka pietruszki

    4 łyżki
  • pomidory suszone

    6 sztuk
  • czarny sezam

    1 łyżeczka

sos:

  • Musztarda czosnkowa Prymat

    2 łyżki
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    3 szczypty
  • Sól himalajska Prymat w młynku

    4 szczypty
  • cukier

    2 szczypty
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    2 szczypty
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciecierzycę odsączyć i wrzucić do miski.
Paprykę, cebulę, pomidory, mozzarellę i indyka pokroić.
Dorzucić do ciecierzycy.
Potem dodać natkę i sezam.
Składniki sosu dokładnie wymieszać i dodać do miski.
Sałatkę wymieszać i odstawić na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły.

ZEWA
Natkę dajemy świeżą. Udziec z indyka pieczony ale można dać gotowany.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat