Sałatka z chipsami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 op.
  • cebula biała

    1 szt.
  • pomidory bez skóry

    2 szt.
  • śmietana 12%

    1 op.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • chipsy

    1 paprykowe
  • jaja na twardo

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski dodawać warstwami:Odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka, pokrojoną drobno cebulę, pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone pieczarki,śmietanę-(posypać ją przyprawami) obrane i starte na grubych oczkach jajka. Wierzch, ale tuż przed podaniem posypać rozgniecionymi chipsami(żeby były chrupiące).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 20.10.2013 12:39
hit kazdej imprezy
Beata73 25.11.2012 11:27
bardzo polecam bo jest wspaniała!
Beata73 25.11.2012 11:27
bardzo polecam bo jest wspaniała!
Beata73 25.11.2012 11:27
bardzo polecam bo jest wspaniała!
Beata73 25.11.2012 11:27
bardzo polecam bo jest wspaniała!
Stenka 21.10.2012 11:14
ciekawy przepis
Hanna5 27.08.2012 17:15
trzeba koniecznie wypróbować
Kuchareczka2 06.06.2012 15:21
pyszna
Beata73 03.04.2012 12:33
pychotka
Beata73 03.04.2012 12:33
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat