Sałatka z chińską zupką i kapustą pekońską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska pikantna

    2 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1/2 puszki
  • kapusta pekińska

    1/2 małej sztuki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • majonez

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron z zupki pokruszyc i zalac szklanka wody, dodac przyprawy i przykryc. Poczeka aż makaron wpije cały płyn i przestudzic. Kapustę pokroic drobno, paprykę w małe paseczki. Wymieszac wszystko z makaronem, dodac majonez i ewentualnie doprawic sola i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AGNIESZKA144 01.02.2011 18:14
fajny przepis
Allice 13.11.2010 12:24
Oczywiście miało byc z kapustą pekińską ;)
Ela20 12.11.2010 08:05
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat