Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z cebulką konserwową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt.
zielona papryka (świeża) 1 szt.
żółta papryka (świeża) 1 szt.
kukurydza konserwowa 1 szt.
oliwki zielone Smak 1 słoik
szczypiorek 2 pęczki
ogórek zielony 1 szt.
cebulka marynowana 1 słoik
sos winegret 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z cebulką konserwową

Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki. Papryki kroimy w podłużne paski, kukurydzę odsączamy. Oliwki przekrawamy na pół. Ogórek myjemy i kroimy w półplasterki. Szczypiorek drobno siekamy. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Polewamy sosem tuż przed podaniem na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.09.2016 12:38
Szybka prosta i smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak