Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z camembertem, winogronem i orzechami

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1/2 szt.
camembert 1 szt.
winogrona białe 150 g
orzechy włoskie 2 łyż.
sok z cytryny 1 łyżecz.
miód 1 łyżecz.
oliwa 3 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mięta 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z camembertem, winogronem i orzechami

Sałatę dokładnie myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Grubo pokrojone orzechy włoskie prażę na suchej patelni, odstawiam do ostudzenia. Ser camembert kroję na małe kawałki. Winogrona myję dokładnie i osuszam.
Dressing: W małym słoiczku umieszczam składniki, zakręcam i wstrząsam aż wszystko się dokładnie połączy.
Na półmisek wykładam kawałki sałaty, na której umieszczam pokrojony camembert i winogrona (większe można przekroić na pół, a małe zostawić w całości). Sałatkę polewam dressingiem i posypuję prażonymi orzechami. Dekoruję listkami świeżej mięty i od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak