Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków z jajkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 30 dag
ocet winny 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków z jajkami

Buraki należy umyć, a następnie upiec w piekarniku, obrać je ze skórki, pokroić w cieniutkie plasterki i skropić octem. Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek, wyjąć z nich żółtka. Białka posiekać, żółtka przetrzeć przez sitko lub zmiksować, rozetrzeć z oliwą, zakwasić octem, dodać musztardę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać buraki i posypać posiekanymi białkami jaj.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.10.2013 20:09
super pomysł
Wafelek2601 21.07.2013 16:11
Super sałatka
Pusia 17.03.2013 18:02
apetyczna sałatka
Iwusia 17.06.2010 22:22
Nigdy nie robiłam takiej :) Chętnie wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak