Sałatka z buraków i selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    25 dag
  • burak ćwikłowy

    3 sztuk
  • orzechy włoskie

    5 sztuk
  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Selera wyszorować i obrać, następnie zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i skropić go sokiem z cytryny, żeby nie ściemniał. Do selera dodać majonez i wymieszać. Buraki ugotować( nie obierając ich), po ostudzeniu obrać je i pokroić w
plasterki. Skropić je oliwą. Buraki wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, posypać solą i oprószyć pieprzem. Selera przełożyć do salaterki, na wierzchu ułożyć buraki i posypać pokrojonymi w ćwiartki orzechami włoskimi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 02.09.2013 23:21
smaczna propozycja
IKrakowianka 10.08.2012 21:03
świetna jest taka sałatka
Iwusia 10.08.2011 22:20
musi być smaczna
szajba2 22.04.2011 14:09
takiej sałatki to nie jadłem
Barbara55 08.03.2011 16:17
buraków nie używam do sałatek
rakow2 11.12.2010 14:14
nieciekawe składniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat