SAŁATKA Z buraków i kapusty marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3 kg
  • kapusta

    3 kg
  • cebula

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki i kapustę i cebulę poszatkować i posolić.

Zalewa
2 l wody
1/2 l octu
3/4 szklanki cukru zagotować i ostudzić

Zalać warzywa na 12 godzin. Lekko odcisnąć i włożyć do słoików. Zapasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 31.12.2011 19:53
mniam
rakow2 18.05.2011 18:50
ciekawe czy jadalna?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat