Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraków czerwonych z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
fasolka biała konserwowana 1 szkl
ogórki kiszone 3 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 szt
majonez 5 łyżek
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
czarne oliwki bez pestek 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraków czerwonych z oliwkami

Buraki umyć, ugotować w osolonej wodzie, wystudzić,obrać i pokroić w słupki. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Ogórki i oliwki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać odsączoną z zalewy fasolę, majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Podawać jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.11.2012 21:41
Zapowiada się wspaniale. Połączenie buraczków i oliwek oryginalne. Na pewno warte wypróbowania.
RenataZ-et 21.09.2011 23:43
Idealna do obiadu
Robert10 26.03.2011 15:10
ciekawa-muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak