Sałatka z buraków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraków

    1 kg
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jabłko

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    0,5 łyżeczki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy pod bieżącą wodą. Do garnka wlać wodę, wrzucić buraki i ugotować. Po ugotowaniu wyjąć z garnka ostudzić i obrać. Cebulę kroimy w drobniutko w kosteczkę. Obrane buraki zetrzeć na tarce do warzyw i przełożyć do salaterki. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego dokładnie wymieszać z buraczkami, następnie umyć, obrać jabłko i zetrzeć na tarce również dodać do buraków. Doprawić solą oraz pieprzem ziołowym to wszystko jeszcze raz wymieszać i posypać drobniutko pokrojoną pietruszką. Odstawić na pół godziny aby dokładnie połączyły się składniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat