Sałatka z buraczków z octem balsamicznym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki

    3 szt
  • ocet balsamiczny

    2 łyzki
  • oliwa

    3 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki gotujemy lub pieczemy ( lepsze), obieramy póki ciepłe a po wystudzeniu kroimy w plastry. Z oliwy, octu balsamicznego, soli, pieprzu i ziół prowansalskich robimy winegret, ubijając widelcem i polewamy buraczki, delikatnie mieszamy. Możemy schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Emilia22 20.11.2011 17:13
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat