Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków marynowanych, pieczarek i jajek.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
pieczarki marynowane 1 duży słoik
buraczki konserwowe 2 średnie słoiki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majonez kilka łyżek

Porada

Pieczarek w słoiku miałam 40 dag. Buraczków w każdym słoiku 38 dag. Buraczki powinny być tarte na dużych oczkach, jeżeli są całe, wtedy trzeba zetrzeć je na tarce.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków marynowanych, pieczarek i jajek.

1. Jajka gotujemy na twardo, następnie dokładnie studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.

2. Kukurydzę i groszek odsączamy dokładnie z zalewy.

3. Buraczki przekładamy na sito i dokładnie odciskamy z zalewy.

4. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.

5. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie z majonezem ( majonez według uznania ) i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

6. Przygotowana sałatką odstawiamy na jakiś czas, żeby składniki ,, przegryzły się''. Po tym czasie podajemy. Sałatkę można podać schłodzoną prosto z lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.06.2016 21:49
Dziękuję:)
gusia1000 07.06.2016 22:26
Dobra sałatka.
Babeczka35 06.06.2016 16:28
Dziękuję:)
Wacław 06.06.2016 13:34
pyszne jedzonko :-)
Babeczka35 06.06.2016 11:57
Dziękuję:)
IZABELA29 06.06.2016 11:26
bardzo dobre
gosia56 06.06.2016 10:42
Na pewno pyszna zjadłabym taką;)
Wafelek2601 06.06.2016 10:22
Bardzo dobra
Anna169Hosz 06.06.2016 10:03
Lubię takie smaki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak