Sałatka z buraczków marynowanych - do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki marynowane

    1 duży słoik
  • cebula

    1 duża
  • czosnek ząbki

    2
  • majonez

    2 łyżki
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki odsączyć, pokroić w kostkę (ok1x1). Cebulę pokroić w drobniutką kostkę. Wymieszać z buraczkami. Śmietanę połączyć z majonezem, dodaćczosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz i sól do smaku. Sos wymieszać z buraczkami i cebulą. Podawaćdo drugiego dania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat