Sałatka z buraczków, jajek i ogórków kiszonych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Doskonale sprawdzi się dla niespodziewanych gości, bo z gotowaniem jajek wykonamy ją w pół godzinki. Bardzo lubię takie sałatki. Jeśli macie ochotę na taką sałatkę to kupcie składniki, zróbcie, a ja smacznego Wam życzę :)
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 sztuki
  • groszek konserwowy

    0.5 puszki
  • ogórki kiszone

    4 sztuki
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • buraczki konserwowe

    20 dag
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • majonez

    4 łyżki
  • kukurydza konserwowa

    0.5 puszki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone również kroimy w kostkę i odciskamy z nadmiaru wody.

2. Groszek, kukurydzę i buraczki odsączmy z zalewy.

3. Wszystkie przygotowane składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę odstawiamy na chwilę, żeby "przegryzła się". Można schłodzić w lodówce.

4. Podajemy i smacznego życzę.

Babeczka35
Buraczki tarte ze słoika (w occie). Sól i pieprz do smaku. Jabłko duże twarde. Majonez kopiaste łyżki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 30.07.2020 19:12
Dobre to jest. Glos oddany.
Bożena Matuszczyk 06.12.2018 10:06
Pyszna sałatka i ślicznie podana;)
Babeczka35 06.12.2018 21:34
Dziękuję Bożenko :) Sałatkę oczywiście polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat