Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków i jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2
jajko 4
majonez 1,5 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków i jajek

Buraki gotujemy w łupinach do miękkości, odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy, po czym również trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do buraczków. Do buraków i jajek wsypujemy sól i pieprz do smaku oraz dodajemy majonez. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak