Sałatka z buraczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    2 kg
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki umyć, włożyć do garnka i ugotować w łupinach.
Gdy będą miękkie zalać zimną wodą celem zahartowania.
Lekko przestudzone obrać z łupin i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do buraczków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i dodać trochę oleju.
Wymieszać i odstawić na 20 minut.
Ewentualnie w miarę potrzeby doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 02.04.2011 19:20
Też taką robię. Jest przepyszna!
SmacznaPyza 24.02.2011 15:31
pierwszy raz jadłam taką sałatkę dawno temu na Mazurach - od tamtej pory też taką robię bo jest pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat