Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bulguru
180 g -
ser feta
75 g -
skórka z cytryny
1 łyżka -
sok z cytryny
2 łyżki -
oliwa
5 łyżek -
koperek
3 łyżki -
pieprz
0,5 łyżeczki -
ciecierzyca
200 gotowana
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z bulguru , ciecierzycy i fety
2. Z trzech łyżek oliwy, soku z cytryny i łyżki wody przygotować dressing. Ser feta pokruszyć w dłoniach na małe kawałki.
3. Gotowy bulgur spulchnić widelcem. Dodać skórkę z cytryny, ciecierzycę, pokruszony ser i koperek. Całość delikatnie wymieszać. Dodać sos, doprawić pieprzem i ewentualnie solą (jeśli feta okaże się zbyt mało słona), ponownie wymieszać.
Komentarze (0)