Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselki i pomidorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 40 dag
pomidory 2 szt
rzodkiewka
majonez 3 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
cukier
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselki i pomidorów

Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić.
Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć z nich skórkę i pokroić na małe kawałki. Brukselkę pokroić na połówki, wsypać do miski, dodać kawałki pomidorów i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę.
Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 20.11.2016 15:49
Dobry pomysł na brukselkę
jagoda5913 20.11.2016 14:38
dobra sałatka, wypróbuję
w mojej kuchni 20.11.2016 10:26
same pyszności
magdow 19.11.2016 20:37
super przepis !
kd045 19.11.2016 20:29
smakowity pomysł ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak