Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselki i ogórków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 40 dag
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka
majonez 3 łyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól
cukier
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselki i ogórków

Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić.
Ogórki opłukać, obrać i pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać i zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski, dodać ogórki i rzodkiewkę startą.
Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 21.11.2016 09:12
fajna sałatka
MonikaW 20.11.2016 08:17
pyszne połączenie
ilka01 19.11.2016 21:33
super sałatka
Futka 19.11.2016 21:20
Pyszna sałatka :)
kd045 19.11.2016 20:29
smakowity pomysł ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak