Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z brukselki i boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 400 g
boczek 200 g
pestki dyni 1 garść
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
żurawina
cukinia 1/2 sztuki
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z brukselki i boczku

1. brukselkę gotujemy w osolonej wodzie 15 min, odcedzamy, przelewamy zimną wodą,
2. boczek kroimy w plasterki, przyprawiamy, smażymy na chrupko, zdejmujemy z patelni,
3. cukinie kroimy w półplasterki, obsmażamy chwilę na pozostałym po boczku tłuszczu,
4. żurawinę moczymy chwilę w gorącej wodzie,
5. pestki dyni rumienimy na suchej patelni,
6. do miski wrzucamy brukselkę, boczek, cukinie, żurawinę i połowę pestek dyni, mieszamy,
7. śmietanę łączymy z majonezem i sokiem z limonki, przyprawiamy,
8. powstały sos przelewamy do sałatki, mieszamy,
9. sałatkę dekorujemy pozostałymi pestkami dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 18.08.2011 22:48
pyszna
Izabela/bella81 15.05.2011 10:56
fajna
iknkirke 14.04.2011 20:59
fajne
bogumiła3 16.09.2010 23:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak