Sałatka z brokułów, ogórków i pomidorów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duży brokuł

  • jajko ugotowane na twardo

    2
  • posiekanego szczypiorku

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • cukier,pieprz,sól

  • ogórki kiszone

    2-3 szt.
  • jogurt

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na małe różyczki, zalać je wrzątkiem, lekko osolić, dodać szczyptę cukru i ugotować na półmiękko. Odcedzić, zostawić w rondlu pod przykryciem. Pomidory – po sparzeniu i zdjęciu skórki – pokroić w kostkę. Jaja grubo posiekać. Ogórki zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych otworach. Przygotowane składniki sałatki wrzucić do salaterki. Jogurt połączyć ze szczypiorkiem, doprawić do smaku szczyptą cukru, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Tym sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Podawać mocno oziębioną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 20.07.2010 12:21
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat