Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułem, fetą, kukurydzą i prażonym słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 1/2 puszki
czosnek 2 ząbki
słonecznik łuskany 250 gram
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułem, fetą, kukurydzą i prażonym słonecznikiem

Brokuł podzielić i ugotować. Jak wystygnie wrzucić do miski, dodać pokrojony w kostkę ser feta. Kukurydzę przełożyć na sitko, odsączyć, dodać do reszty. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Na końcu wymieszać z majonezem i śmietaną.
Na patelni rozpuścić masło i wrzucić słonecznik. Prażyć do momentu, aż zacznie robić się złoty. Po wystudzeniu posypać sałatkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 18.02.2013 01:03
Czemu na zdjęciu jest napis "kruche babeczki"?
Amellia 17.10.2012 08:50
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak