Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Brokuł w połączeniu z sosem na bazie octu jabłkowego i z dodatkiem sera feta sprawdził się.

Składniki:

Składniki:

brokuł 250 gramów
buraki czerwone pieczone 400 gramów
ser feta 200 gramów
orzechy brazylijskie 6 sztuk
winogrona czerwone 200 gramów

Sos:

ocet jabłkowy 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułem, fetą i winogronem

Różyczki brokułu blanszowałem, przelałem zimną wodą. Odcedziłem. Buraki upiekłem w piekarniku, pokroiłem na małe kawałki. Fetę pokruszyłem. Orzechy uprażyłem na suchej patelni. Winogrona pokroiłem na połówki. Szczypiorek posiekałem.
Sos: ocet utarłem z musztardą powoli dodawałem oliwę. Przyprawiłem do smaku pieprzem.
Na półmisku rozłożyłem kawałki buraków, na nich brokuły, winogrona, talarki szalotki, pokruszoną fetę, pokrojone orzechy. Całość polałem sosem i posypałem szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak