Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brokułem, fasolką szparagowa i ciecierzycą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

brokuły 200 gram
fasolka szparagowa 100 gram
ciecierzyca 1/2 szklanki ugotowanej
pomidor 2 sztuki
pestki słonecznika 2 łyżki
ser feta 50 gram
sól i pieprz

sos

oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
miód prawdziwy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brokułem, fasolką szparagowa i ciecierzycą

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować 7-10 minut w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową również ugotować. Ciecierzycę dzień wcześniej namoczyć. Gotować ok. 1,3 godziny. Wymieszać ugotowane brokuły, fasolkę przekrojoną na pół i ciecierzycę. Dodać pokrojone w ósemki pomidory. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika. Posypać sałatkę, a ser feta pokroić w kostkę. Posypać solą i pieprzem. Przygotować sos poprzez wymieszanie wszystkich składników. Polewać sosem przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 20.05.2015 08:21
smaczna i zdrowa
Małgorzata Pin 16.05.2015 08:56
Smaczna i zdrowa sałatka.
RenataZ-et 16.05.2015 08:35
fajne smaki :)
AgaS10 15.05.2015 23:48
Podoba mi się ta sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak