Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 25 dag
jajko ugotowane na twardo 3 szt
szczypior 1 pęczek
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z boczniaków

Boczniaki obgotować w lekko osolonej wodzie. Ułożyć na sicie, aby obciekły i przestygły. Następnie pokroić je w 1 cm paseczki. Jaja ugotowane na twardo obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn na dużych oczkach. Szczypior umyć i pokroić. Składniki sałatki połączyć razem, dodając majonez i przyprawić wedle uznania solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.01.2013 10:06
takiej jeszcze nie robiłam
Beata61 05.01.2013 22:33
Bardzo lubię boczniaki, ale takiej wersji jeszcze nie jadłam. Dziękuję za pomysł :)
kasiaw 05.01.2013 21:18
ciekawa jestem jak smakuje
Iwka 05.01.2013 21:06
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak